OS Mobidic - шаблон joomla Книги

BME PEDAGÓGUS KÉPZÉSEK – (42) 406 968

Vizsgák, záróvizsga tudnivalók

A konzultációk után az alábbi vizsgákon és szigorlatokon kell/illik jól szerepelni! A vizsgatételek megtalálhatóak a MOODLE rendszerben!

1. félév
  1) Közigazgatási vezetési ismeretek
  2) Integráció és szegregáció

2. félév
  1) Köznevelési intézmény és körny. II.
  2) Pedagógus szerepek és hatékonyság
  3) szigorlat: Köznevelési rendszer és szervezettan

3. félév
  1) Tanügyigazgatás
  2) Emberi erőforrás fejlesztése

4. félév
  1) szigorlat: Alkalmazott vezetéselmélet
  2) ZÁRÓVIZSGA, DIPLOMA ÁTADÓ ÜNNEPSÉG.

Hogyan zajlik egy záróvizsga?

Hivatalos kezdési idő: 10.00 óra, bár ha mindenki megérkezik, akkor el szokták kezdeni hamarabb. 16-20 fő esetében 16.00-17.00 óráig el fog tartani.

Hidegtállal, vagy szendvicsekkel, esetleg pogácsákkal, lehet kedveskedni a bizottságnak (lehet rendelni telefonon a BME büféjéből: Hanus Katalint kell keresni a 06-30-889-8248 telefonszámon), mert hosszú ez az idő és nincs külön ebédidő! 

Jelen van a konzulensetek, a kérdezőtanár (aki a szakdolgozatodat elolvasta, bírálta), az elnök és a jegyző.

Először mindenki bemegy az aprócska kis vizsgaterembe, a konzulensük egy kedves kis beszéddel köszönti az elnököt és a bizottságot, majd az elnök is a hallgatókat. Ezt követően általában 4-5 fő bent marad, aki már ki is húzza a tételt. A többiek kint várakoznak a megjelölt teremben! Akik bent maradnak, egyesével – és nem tolongva – bemondják a nevüket a jegyzőnek, majd 2 tételt húznak: A és B tételt. Ezeknek a számát a nevükkel együtt közlik a jegyzőnek, majd leülnek a kapott papírral és elkezdik kidolgozni a tételüket vázlatosan. A papírkára mindenki írja fel a nevét, mert a vizsga végeztével le kell adni a jegyzőnek!

Az első bátor hallgató rögtön kezdheti a prezentációját bemutatni, hogy addig se üljünk csendben, majd ha készen van, leül ő is tételt kidolgozni, amíg a következő hallgató lefoglalja a bizottságot a prezentációjával! Ezután szépen beindul majd a körforgás, jöhet a szóbeli tétel felmondása is.

Aki a prezentációjával lendületesen, ügyesen megvédi a dolgozatát, ott nem lesz gond. A szóbeli tételt igazából a konzulensnek kell felmondani, aki már ismer titeket, igyekszik majd segíteni, terelni a gondolataitokat. Ne izguljatok, igyekezzen mindenki a legjobb oldalát mutatni!

A vizsga végén egy kis szünet, amíg dolgozik a jegyző, majd újra mindenki bejön a terembe, ahol az elnök értékeli a záróvizsgát és gratulál mindenkinek! Ekkor visszakapjátok az elnök által aláírt szakdolgozatot, és egy igazolást a képzés elvégzéséről. Közlik, hogy mikor lesz a diplomaosztó és ennyi, már túl is vagytok mindenen :)

Tájékoztató a záróvizsgáról, az eredmény számításokról: ITT

Jó vizsgát kívánok mindenkinek!!!

Egy vizsga képekben:

1) A 4 fős bizottság köszönti a hallgatókat 2) Az első bátor hallgató prezentál 3) Közben várakozás a teremben a vizsgára

4) Dolgozik a jegyző, zajlik az értékelés 5) A vizsga zárásakor mindenkinek gratulálnak 6) Csoportkép készül (ez már az oklevéllel, később)